Vår Pizza – Älvsjö

Just nu sitter jag på Vår Pizza i Älvsjö och känner mig mätt. Det är fredag straxt före tre och jag har precis ätit en försenad lunch. Det är första gången jag testar den här pizzeria  sen de öppnade för en vecka sedan. Här låg tidigare Älvhörnets pizzeria som stängde för några månader sedan.

Min special Calzone från Vår Pizza i Älvsjö
Min special Calzone från Vår Pizza i Älvsjö

Nyrenoverat med ny ägare är det en trivsam miljö med trevlig serviceorienterad personal hämtad från minikedjans andra pizzerior i Aspudden och Barkarby.  Jag beställer så klart en Calzone (ihopbakad) som de inte har på menyn och med extra salami och vitlök.  Det är en riktigt bra pizza jag får in av Italiensk vardagstyp men med lite grövre mjöl i brödet än vad man brukar få på kvarterspizzerior. Jag gillar den oljesnåla tomatsåsen man får på tallriken.  Det hör ör gott och prisvärt för en arbetslunch och miljön fungerar utmärkt för att hänga kvar en timme och arbeta på iPaden.

Interiör från nyöppnade och nyrenoverade Vår Pizza i Älvsjö
Nyöppnade och nyrenoverade Vår Pizza i Älvsjö

Jag har ett enda klagomål och det är att de väggfasta bänkarna behöver fler kuddar för att bli tillräckligt bekväma. Hoppas de fixar det till nästa gång jag tittar förbi.

Däremot får de ett klart plus för den extremt varierade musiken som spelas. Tror inte jag hörde en enda låt i samma genre under den tid jag satt här.

Tillägg:

Precis innan jag ska gå och efter att jag publicerat artikeln så kommer en av pizzabagarna fram och frågar om jag var nöjd med Calzonen. Han förklarar att de inte har ihopbakade pizzor på menyn eftersom de kräver något högre ungstemperatur för att bli bra och han var orolig för att de inte hade fått till rätt ungstemperatur. Jag försäkrade honom om att den var perfekt gräddad, vilket den var. Klar bättre än man brukar få en Calzone på de flesta ställen.

Article written by Rasmus