Hjälpa pengarna att stanna i söderort

Imorse åkte jag in till stan för att gå på frukostseminarium och ha möte. Lagom till lunch var jag färdig och då gjorde jag ett ovanligt val. Istället för att äta lunch i city åkte jag hem till Hägerstensåsen och åt på en av de lokala ställena. Jag skulle ju ändå jobba hemma under eftermiddagen så varför inte stödja det lokala näringslivet 🙂

Det fick mig dock att tänka på hur sällan jag, som jobbar hemifrån, faktiskt tar möten och lunch etc i söderort. Jag har i dagläget varken kunder eller samarbetspartners i söderort, däremot flera i norrort så då passar city förstås bra många gånger. Fast ändå!

Det funkar naturligtvis inte alltid att ”stanna i söderort”, men jag upplever att vi inte ens försöker. Det är kanske enklare att ta tunnelbanan till innerstan och gå på ett av alla ställen som finns där istället för att leta efter förortsalternativ som är hanterbart för alla inblandade att ta sig till. Men det är knappast det som vidgar vyerna och inte heller det som främjar ett levande söderort.

Jag vill försöka spendera en större portion av mina pengar i söderort. Helst då hos småföretagare. Jag kan börja med att äta lunch utanför stan oftare, och kanske se till att söderortsföretag finns med i urvalet när mitt företag gör investeringar. Har du tips på hur jag (och andra) kan bidra till att mer av pengarna stannar i söderort? Dela gärna med dig i en kommentar till mig på Twitter @DangerousDolly

Article written by Linn